Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

Go back to Richel Bilderbeek's cult.

 

 

 

 

 

(RichelCult) Het Leven Van Een Vader

 

Written by Richel Bilderbeek
Original version written on the 21th February 2001
Sharpened text at the 22nd November 2007.
 
Toen de persoon met 15.000 indentieke genen binnenkwam, reageerde hij op deze prikkel. Geselecteerd door de wetten van de evolutie, vroeg hij haar, hoe het haar op school was afgegaan. Het nog onvruchtbare meisje barstte in tranen uit, een standaard operante conditionering voor haar leeftijd. Deze prikkel werd gesterkt door haar uiterlijk, welke verzorging oproept in elke Homo Sapiens. De vader beseft dat hij de minste kans om deze situatie te weerstaan: een kans om survival van zijn nageslacht te verhogen.
 
Hij vroeg wat er was. Immers, de omgeving had meer invloedsfactoren dan hij zelf zou kunnen bedenken, voordat het meisje uitgehuild zou zijn. Elaine, die haar investering succesvol zag worden, vertelde snikkend dat ze gepest werd op school. 'Darwin-nog-aan-toe,', dacht de vader, 'concurrerende individuen trachten de paringskans van mijn dochter reeds te verlagen, om zelf meer nageslacht te produceren. Dat dat al op de kleuterschool het geval moet zijn!'.
 
De man nam het hybride van zijn en zijn vrouw haar DNA op zijn schoot. Hij vroeg zich af of zijn copulatiepartner dit niet beter had kunnen doen. Zij heeft immers de mitochondrien voor het kind geleverd. Toch besloot hij het zelfvertrouwen van Elaine te verhogen met een wijs verhaal:
 
'Lieve Elaine, wist jij dat jouw lichaam uit allemaal hele, hele kleine dingetjes bestaat? Het is echt waar en deze dingetjes worden cellen genoemd. Niet omdat er boeven inzitten, maar ze heten nu eenmaal zo. En in die kleine dingetjes, zitten nog kleinere dingetjes, die eiwitten heten. En deze eiwitten zijn de machientjes van die kleine dingetjes en zorgen voor allerlei belangrijke dingen. Maar machines zijn ook weer uit allerlei dingen gemaakt. Dat is niet alleen zo in het echt, maar ook deze mini-machientjes. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Aa-mie-noo-zuu-run, goed zo ja. Aminozuren dus. En elk aminozuur kan iets anders, net als een legosteentje. Een aminozuur kan bijvoorbeeld zuur zijn, of juist niet, of hij kan heel goed water aantrekken... zo ongeveer als een spons, ja... of juist water afstoten als jouw regenjasje dat kan. Aminozuren kunnen dus heel veel dingen. Aminozuren zijn dus stoer om te hebben. En jij, Elaine, hebt ze ook in je lichaam!'. 'Ikke?'. 'Ja, jij ook Elaine, dus jij bent ook stoer.'.
 
Elaine zag het. Een sleutelprikkel: ze knikte, sprong op en snelde naar het schoolplein met een zelfverzekerde blik.
 
Of ze toen met deze wijsheid gepaard heeft? Voor u een vraag, voor mij een weet.

 

Written by Richel Bilderbeek
Written on the 21th February 2001
For ASV Hendrik's Cocktail
 
Toen de persoon met 15.000 indentieke genen binnenkwam, vroeg hij, gestimuleerd door de wetten van de evolutie, hoe het haar op school was afgegaan. Het nog onvruchtbare meisje barstte in tranen uit, om zo haar fitness te verhogen, wat nog eens benadrukt werd door het uiterlijk wat verzorging oproept in elke meegaande Homo Sapiens. Het DNA van de vader werd door beide factoren uitermate geplaagd en hij besefte dan ook zelf, dat hij de minste kans had om te weerstaan om de survival van dit individu -zijn nageslacht- te verhogen. Hij vroeg wat er was, daar de omgeving meer invloedsfactoren had dan hij zelf zou kunnen bedenken voordat het meisje uitgehuild zou zijn. Elaine, die haar investering succesvol zag worden, vertelde snikkend dat ze gepest werd op school. 'Darwin-nog-aan-toe,', dacht de mens, wier overlevingskansen relatief hoger lagen, omdat hij meer waarnemingen als ervaringen had opgeslagen, 'vijandige individuen trachten de paringskans van mijn dochter reeds te verlagen, om zelf meer nageslacht te produceren. Dat dat al op de kleuterschool het geval moet zijn!'. De man nam het hybride van de helft van zijn DNA en de helft van zijn vrouw's DNA op zijn schoot en vroeg zich af of zijn copulatiepartner dit niet beter had kunnen doen, omdat deze de mitochondrien voor het kind geleverd had. Toch besloot hij het zelfvertrouwen van Elaine te verhogen met een wijs verhaal: 'Lieve Elaine, wist jij dat jouw lichaam uit allemaal hele, hele kleine dingetjes bestaat? Het is echt waar en deze dingetjes worden cellen genoemd. Niet omdat er boeven inzitten, maar ze heten nu eenmaal zo. En in die kleine dingetjes, zitten nog kleinere dingetjes, die eiwitten heten. En deze eiwitten zijn de machientjes van die kleine dingetjes en zorgen voor allerlei belangrijke dingen. Maar machines zijn ook weer uit allerlei dingen gemaakt. Dat is niet alleen zo in het echt, maar ook deze mini-machientjes. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Aa-mie-noo-zuu-run, goed zo ja. Aminozuren dus. En elk aminozuur kan iets anders, net als een legosteentje. Een aminozuur kan bijvoorbeeld zuur zijn, of juist niet, of hij kan heel goed water aantrekken... zo ongeveer als een spons, ja... of juist water afstoten als jouw regenjasje dat kan. Aminozuren kunnen dus heel veel dingen. Aminozuren zijn dus stoer om te hebben. En jij, Elaine, hebt ze ook in je lichaam!'. 'Ikke?'. 'Ja, jij ook Elaine, dus jij bent ook stoer.'. Ze knikte, sprong op beide locomotiemechanieken en snelde naar het schoolplein met een zelfverzekerde blik. Of ze toen met deze wijsheid gepaard heeft? Voor u een vraag, voor mij een weet.

 

 

 

 

 

Go back to Richel Bilderbeek's cult.

Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

 

Valid XHTML 1.0 Strict