Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

Go back to Richel Bilderbeek's Levend Cluedo page.

 

 

 

 

 

(Levend Cluedo) Het Witte Licht

 

Levend Cluedo 'Het Witte Licht' was written in somewhere in early 2001 by Bart Pander and Richel Bilderbeek.
The opinions of the characters described do not reflect the authors' opinions. Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental.
This Levend Cluedo script may be copied, modified and performed freely as long as the authors' names are mentioned. It is not allowed to distribute modified copies of the script without permission from the authors.

 

Het Witte Licht is an advanced Levend Cluedo situated in a soccer-mad small village. The story is very funny, but complicated: the (mostly stupid) villagers have a very detailed history. Do not expect to find out who was the murderer in this fun, but complicated Levend Cluedo!

 

 

 

 

 

 

Setting 'Het Witte Licht'

 

De ochtend kondigde zichzelf aan door de zon op te laten komen. Het zou een belangrijke dag worden voor de bewoners van de streek Noppûh.

 

De streek Noppûh, met als hoofdstad Noppûh, is van oudsher doorspekt met liefde voor het abel spel voetbal. Noppûh was dan ook de plek waar het wiel werd uitgevonden, waarbij de uitvinder –lees Noppûhnaar- geïnspireerd was door de ronde babymammoetschedeltjes die voor het voetbal daar gebruikt werden.

 

De twee voetbalclubs welke gehuisvest zijn in de gemeente Noppûh zouden vandaag tegen elkaar spelen. Ondanks dat de voetbalclubs F.C. De Noppûhjagers en K.L.O.M.P. de enige twee clubs zijn, betreft het spel toch een streekkampioenschap welke vandaag gespeeld zou worden, de belangrijkste titel voor elke Noppûhnaar. Beide clubs hadden het voordeel ‘thuis te spelen’, omdat ze beide hetzelfde -en enige- voetbalveld gebruiken om op te trainen.

 

Toen in de middag de hooibalen langzamerhand allemaal bezet raakten door supporters en medelevenden van beide zijden, heerste er een zwijgzame, gespannen sfeer. Nadat beide clubs om de beurt hun streeklied hadden gezongen –Het Noppûhner Laid-, begon de wedstrijd.

 

De scheidsrechter Spûck besliste de aftrap voor K.L.O.M.P., tot groot ongenoegen van de supporters Snoelkûh en Frickckûh. K.L.O.M.P.’s nieuw aangekochte superspits Gullip nam de aftrap. Na twee stappen haalde Gullip uit.... En scoorde in de 13e seconde, tot groot plezier van de K.L.O.M.P.-se supporters Bello en Ebbe. De keeper van De Noppûhjagers schoot de bal in het veld naar de spits Sjaak, ook wel ‘de blinde’ genoemd, en deze trachtte vanaf de middenstip de bal in het goal te koppen. Gelukkig kon Sjon, de keeper van K.L.O.M.P. dit voorkomen, door gewoon stil te blijven staan, waarbij Elvirakuu een leuk liedje en dansje zong over Sjon, zoals het een cheerleader betaamt.

 

Rond de zesde minuut gebeurde het... De stand was 17-16 in het voordeel van de Noppûhjagers... Een verblindend wit licht verblindde het publiek en de spelers, zodat ze niets meer konden zien... Toen de vlekken in meerdere kleuren verdwenen, kon het publiek het volgende waarnemen: Gullip... Stil liggend... Op de middenstip. Daaromheen rende Sjaak 'de blinde' tegen de klok in, voluit juichend, rondjes met een diameter van 2.00 meter om Gullip -die niet bewoog-. Daaromheen rende Sjon, de keeper van K.L.O.M.P. tegen de klok in rondjes met een diameter van 4.00 meter om Gullip –die nog steeds niet bewoog-. En doordat Sjon twee keer zo hard rende als Sjaak, was het in theorie mogelijk geweest om de twee heren elkaar een hand te laten geven, ware het niet dat Sjaak juichend zijn parcours liep. De spelers werden het veld afgestuurd, zodat dokter Oes kon concluderen dat Gullip overleden was. De vrouw van Gullip, Druijfje, barstte zo hard in tranen met tuiten uit dat huilend de tranen over haar wang liepen.

 

Iedereen ging naar huis, om te eten, om vanavond aangesterkt in het Noppûhse café 'Het Babymammoetschedeltje' te luisteren naar de officieele verklaring van dokter Oes en natuurlijk om elkaar te steunen bij het verlies van Gullip.

 

 

 

 

 

Go back to Richel Bilderbeek's Levend Cluedo page.

Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

 

Valid XHTML 1.0 Strict