Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

Go back to Richel Bilderbeek's about page.

 

 

 

 

 

Curriculum Vitae

 

Persoonlijke gegevens


Naam: Richel J.C. Bilderbeek

Geslacht: Man

Adres: ---------straat -, ---- -- Groningen

Telefoonnummer: 06---------

E-mail: ----------------@gmail.com

Homepage: http://www.richelbilderbeek.nl

Geboortedatum en -plaats: 2 september 1980 te Milsbeek

Nationaliteit: Nederlandse

 

Opleidingen


Periode    

Opleiding

2007-2008

Universitair Onderwijscentrum Groningen: lerarenopleiding docent Biologie

1999-2005

Rijksuniversiteit Groningen, Biologie: richting Theoretische Biologie/Computational biomodeling

1992-1998

Pax Christ College, Druten, VWO

 

Werkervaring


Periode                       

Functie

2010-heden

Theatertechnicus (vrijwillig): het verzorgen van de licht- en geluidstechniek van theatervoorstellingingen in het Prinsentheater te Groningen.

2006-heden

Trainer C++ (op projectbasis): trainees ontwikkelen in hun C++ kennis, vaardigheden en denkwijze aan de hand van hun wensen en 'best practices' uit de literatuur, bij DTS te Meppel.

2009-2010

Assistent onderzoeker: C++ software ontwikkeling en verbetering van algoritme om de waarschijnlijkheid van een fylogenie te berekenen. Dit in opdracht en samenwerking met Dr. Rampal Etienne, die is verbonden aan de Community and Conservation Ecology groep te Groningen. Het artikel dat uit dit onderzoek voortgekomen is, is nog in voorbereiding.

2009-2010

Theatertechniek-workshops docent: een team middelbare school leerlingen begeleiden om in een paar uur tijd de gehele theatertechniek van een optreden op hun middelbare school te verzorgen, namens ROET te Arnhem.

2008-2010

Docent biologie, natuur-scheikunde en theatertechniek: doceren aan meerdere derde- en vierdejaars BBL, KBL en TL klassen in de vakken Biologie, Natuur-Scheikunde en Theatertechniek bij VMBO 't Venster te Arnhem.

2009-2010

Teamleider docenten: samen met Ingrid ten Feld de richting van een team docenten gezocht ('Wat willen we?') en gestuurd ('Hoe doen we dat?'). Ik heb bijgedragen aan efficient vergaderen en het opzetten van projecten, bij VMBO 't Venster te Arnhem.

2000-2008

Theatertechnicus (vrijwillig): het verzorgen van de licht- en geluidstechniek van theatervoorstellingingen in het Prinsentheater te Groningen.

2007-2008

LIO Biologie en Science: lesgeven in de vakken Science en Biologie aan een HAVO/VWO-brugklas, een 3TL en een 4VWO klas, onder begeleiding van Maurits Dijkstra, op Belcampo te Groningen.

2007-2008

Cursusleider 'C++ voor beginners' (vrijwillig): het verzorgen van een C++ programmeercursus voor leken, in samenwerking met de Stadswerkplaats te Groningen.

2006-2007

Programmeur: een in C, CL, Prolog en embedded SQL geschreven verzekeringssysteem onderhouden en uitbreiden, in opdracht van DTS te Meppel.

2006

Assistent onderzoeker: In samenwerking met en voor Dr. Thor Veen (verbonden aan de RijksUniversiteit Groningen) een gebruikersvriendelijk C++ computersimulatie geschreven voor theoretisch biologisch onderzoek. Deze simulatie onderzoekt onder welke omstandigheden een kostenloos signaal (bijvoorbeeld een vlek op het voorhoofd) kan ontstaan. Duur: vier maanden.

2006

Cursusbegeleider en -ontwikkelaar 'C++ for Biologists': het cursusmateriaal en manier van begeleiden voor 'C++ for biologists' aangepast naar aanleiding van de ervaringen in het jaar ervoor, samen met Dr. G.S. van Doorn, in opdracht van de vakgroep Theoretische Biologie verbonden aan de RijkUniversitieit Groningen. Duur: een maand.

2006

Software ontwikkelaar: ontwikkeling van een C++ applicatie om een inlogprocedure, met zowel Windows als MS-DOS invoer, automatisch te laten verlopen. Voor het programma is een simpel script ontwikkeld, zodat veranderingen in de inlogprocedure ook ingevoerd kunnen worden in het programma, voor Transcom Worldwide. Duur: twee maanden.

2005

Software ontwikkelaar: ontwikkeling van een applicatie die Excel bestanden in kan lezen, deze in het gewenste formaat giet en de invoer checkt op onvolledigheden en fouten, voor Transcom Worldwide. Duur: een maand.

2005

Assistent onderzoeker: samen met en voor Dr. C. Wiley een gebruikersvriendelijk C++ computersimulatie geschreven voor theoretisch biologisch onderzoek. Deze simulatie onderzoekt de oorzaken en gevolgen van het veranderende paringsgedrag in streken waar twee verwante soorten aanwezig zijn. Duur: een maand.

2004-2005

Software ontwikkelaar: samen met Prof. F.J.Weissing, Dr. R. Bijlsma en Dr. M.W. Kleefsman-Smith een gebruikersvriendelijk C++ programma geschreven voor de Commissie Genetische Modificatie. Het programma laat de gebruiker de risico's van het verbouwen van genetisch gemodificeerde gewassen onderzoeken.

2005

Student onderzoeker theoretische biologie: een gebruikersvriendelijke en cross-platform C++ simulatie ontwikkeld voor theoretisch biologisch onderzoek naar de effecten en gevolgen van phenotypische plasticiteit op populatie dynamica, onder begeleiding van Dr. R. Payne, verbonden aan de University of Bristol. Duur: drie maanden.

2004-2005

Student onderzoeker kunstmatige intelligentie: het implementeren van een intelligent navigatie systeem voor een robot, onder begeleiding van junior professor C. Igel en Dr. I. Iossifidis, verbonden aan de Ruhruniversitaet Bochum. Duur: zes maanden.

2004

Cursusbegeleider en -ontwikkelaar 'C++ for Biologists': het cursusmateriaal en manier van begeleiden voor 'C++ for biologists' aangepast naar aanleiding van de ervaringen in het jaar ervoor, samen met Drs. D. Reid, in opdracht van de vakgroep Theoretische Biologie verbonden aan de RijkUniversitieit. Duur: een maand.

2003

Cursusbegeleider en -ontwikkelaar 'C++ for Biologists': het opzetten en uitvoeren van de universitaire cursus 'C++ for biologists', samen met Drs. H. Verkiel, in opdracht van de vakgroep Theoretische Biologie te Groningen. Duur: een maand.

2003

Student onderzoeker theoretische biologie: Het ontwikkelen van simulaties om de evolutie van hermafroditisme bij verschillende paringsstrategieen te onderzoeken. De eerste maand bestond uit het eigen maken van de programmeertaal C++, voor de vakgroep Theoretische Biologie verbonden aan de RijkUniversiteit Groningen. Duur: zes maanden.

200-2002

Organisator KEI week (vrijwillig): in een team van zes personen alle actviteiten op de studentenvereniging in de KEI week organiseren, voor studentenvereniging ASV Hendrik te Groningen.

200-2002

Barman (vrijwillig): het inschenken, serveren en afrekenenen van de bestellingen van klanten, voor studentenvereniging ASV Hendrik te Groningen.

1999

Leider bijspijkerkamp: begeleiden van een kamp voor middelbare scholieren die extra les willen in hun middelbare school vakken, voor Stichting Anderwijs. Duur: een maand.

1999

Leider bijspijkerkamp: begeleiden van een kamp voor middelbare scholieren die extra les willen in hun middelbare school vakken, voor Stichting Anderwijs. Duur: een maand.

1993-1999

Krantenbezorger: het op tijd bezorgen (voor 7:00) van een lokale ochtendkrant.

1993-1999

Barman (vrijwillig): het inschenken, serveren en afrekenenen van de bestellingen van klanten, voor het Agora theater te Druten.

 

Cursussen


Jaar 

Cursus

2010

SolidWorks Basis Training

2006

Basisveiligheid VCA

2006

Smeden basistechnieken

2006

Lassen basistechnieken

2000

Veilige Microbiologische Technieken 

1990

Programmeren in BASIC, cum laude

 

Taalvaardigheden


Taal

Schriftelijk

Mondeling

Nederlands 

Uitstekend

Uitstekend

Engels

Uitstekend

Uitstekend

Duits

Goed

Goed

 

Mijn profiel


Geef mij een probleem en dan los ik het op, of ik kan laten zien waarom het probleem onoplosbaar is. Omdat het mij stoort een probleem te kennen, maar nog niet de oplossing, werk ik ook buiten werktijden om deze fase snel af te sluiten. Omdat ik de meerwaarde ken van het werken in een team, zoek ik graag collega's op om elkaar aan te vullen. Als teamleider bracht ik werkplezier binnen het team, door met humor zwaardere onderwerpen licht te houden en de leuke kanten van het werk te benadrukken. Een ander sterk punt van mijn is mijn expertise in de programmeertaal C++, waarin ik ook graag mensen bijschool. Ik lees graag studieboeken, vooral in de exacte vakken, en ben dan ook regelmatig in universiteitsbibliotheken te vinden. Ik heb veel met theater: ik werk al sinds mijn dertiende als vrijwilliger in theaters, bekijk graag de theaterstukken en soms treed ik zelf op als singer-songwriter.

 

Zoekprofiel


Ik zoek werk waar je erg slim voor moet zijn en kennis van exacte vakken noodzakelijk is. Voor de hand ligt een AIO positie in de theoretische biologie/wiskundige biomodellering, maar ook bij een R&D afdeling of (serious) game development studio waar hoge eisen gesteld worden aan het probleemoplossend vermogen en kennis van wiskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, statistiek, kunstmatige intelligentie, robotica en programmeren zou ik een aanvulling kunnen zijn.

 

Hobby's


 

Referenties


Dr. Rampal Etienne

Onderzoeker bij de Community and Conservation Ecology groep (University of Groningen)
E-mail: ---

Dr. Thor Veen

Onderzoeker bij de School of Biosciences (University of Exeter)
E-mail: ---

Dr. Chris Wiley

Onderzoeker bij de Department of Neurobiology and Behavior (Cornell University)
E-mail: ---

 

 

 

 

 

Go back to Richel Bilderbeek's about page.

Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

 

Valid XHTML 1.0 Strict