Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

Go back to Richel Bilderbeek's cult.

 

 

 

 

 

(RichelCult) Een praatje van de wijkagent

Written by Richel Bilderbeek
On the 13th July 2001
For ASV Hendrik's Cocktail
 
Hallo brave mensen, hier is weer eens een praatje van uw wijkagent: ik. Piet voor vrienden en buurtbewoners. Het buurtkrantje vroeg mij eens iets te vertellen over mijn werk inplaats van de postzegels die ik als hobby verzamel, dus bij deze.
 
Mijn werk bestaat vooral uit speurwerk. In een brave wijk als deze is het niet zo nodig dat ik constant op patrouille ben, omdat er geen fuk gebeurt. Dit geeft te kennen van een zeer goede sociale controle in de wijk, wat een compliment is voor jullie allemaal. Alhoewel ik het nog steeds niet goedkeur dat de volwassen buitenstaander door wijkbewoners bijna gelynchd werd toen hij met een 16-jarige wijkbewoonster gezoend had. Helaas was ik toen te laat aanwezig, hiervoor mijn spijt. Ik was nog wel op patrouille toen, omdat mijn speurdersinstict tegen mij zei: 'Er gebeurt wat. Ga op pad en vind het.'.
 
Mijn speurwerk bestaat vooral uit het analyseren en verwerken van gegevens, om vervolgens afviezen te kunnen geven. Zo houd ik bijvoorbeeld bij wanneer er kinderen niet op school komen, om zo samen met mijn kennis van wie er vooral op straat rondhangt de beginnende problemen direct bij de horens te vatten. Ook kon ik met dezelfde gegevens ontdekken dat er meer kinderen ziek zijn op de dag van een zwemles en er bijna nooit kinderen ziek zijn de dag erna. Toen ik dit bij de scholen in onze wijk zelf neerlegde, is er besloten uit een van de twee opties. De eerste optie was om de dag van de zwemles een dag eerder te plaatsen, waardoor de kinderen, die vroeger een dag later ziek zouden zijn, door een fijne zwemles genezen worden. De tweede optie was de zwemles een dag later op te schuiven, op de dag waarop iedereen net beter is geworden na een kort griepje, waardoor ieder kindje zo snel mogelijk de levensreddende vaardigheid van het zwemmen onder de knie kan krijgen.
 
Zo ziet u maar, beste buurtbewoners, dat een wijkagent ook op een kantoor, onder het genot van een bak koffie, ook nog zeer nuttig werk verricht die de veiligheid en leefbaarheid van de buurt ten goede komt. Fris rijdt en blijf uit de problemen.
Groeten,
  Piet, wijkagent

 

 

 

 

 

Go back to Richel Bilderbeek's cult.

Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

 

Valid XHTML 1.0 Strict