Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

Go back to Richel Bilderbeek's Levend Cluedo page.

 

 

 

 

 

(Levend Cluedo) Juine Anno 1900

 

Levend Cluedo 'Juine Anno 1900' was written in January 2008 by Elles Rauwerdink, Joost van den Bogaart and Richel Bilderbeek.
The opinions of the characters described do not reflect the authors' opinions. Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental.
This Levend Cluedo script may be copied, modified and performed freely as long as the authors' names are mentioned. It is not allowed to distribute modified copies of the script without permission from the authors.

 

Juine Anno 1900 is a Levend Cluedo script situated in Juine, a very small village. The (mostly stupid) people there live a simple life. This Levend Cluedo is friendly, humorous and easy to play.

 

 

 

 

 

 

Setting 'Juine Anno 1900'

 

Juine is van origine een militaire kampplaats, 10 miljoen jaar voor Christus. Tijdens de laatste Slag tegen de Dinosauriërs, is Juine gesticht.Het ontwikkelde zich tot een bloeiend dorp met een rijke historie.

 

Voorbeelden van deze historie is de vestiging van de eerste Katholieke kerk anno 23.010 voor Christus, met als spreuk boven de deur: 'U zijt Wellekome' en als bijzondere eigenschap dat de preken op zaterdag plaatsvinden in plaats van op zondag.

 

Ander belangrijk punt is De Slag Om De Juinse Vijver in 8000 voor Christus, waarbij de Vikingen hun galjoenen aanwendden om de Noormannen te trachten te verdrijven. De Juinse Katholieken vierden commercieele hoogtij met hun wapenhandel aan beide partijen, die elkander uiteindelijk tot de laatste man uitroeiden (en de allerlaatste man stierf aan schurft).

 

Een ander hoogtepunt in de rijke historie, die dit pittoreske plaatsje kent is, de stichting van het eerste cafe anno 1073 voor Christus, 'In de Walrus'. Alhoewel dit cafe de gemiddelde produktiviteit van het dorp niet ten goede kwam, bevestigde het wel de sociale banden tussen de bewoners.

 

Zwarte periode voor dit dorp was de bezetting door Communisten uit het Oosten, anno 1013 Voor Christus. Deze bezetting duurde precies duizend jaar, en staat onder de inwoners dan ook bekend als: 'De Duizend Jarige Bezetting' (De DJB). In 13 voor Christus werd het dorp bevrijd door de Romeinen, een feestdag die nog iedere jaar 5 mei gevierd wordt. Deze pagina is te kort om alle details van deze bevrijding op te schrijven maar niet onvermeld willen we de rol van Jan de Veearts laten, die in de nacht van de bevrijding dronken uit het café kwam, een riek pakte en dapper instootte op de Communistische troepen. Hij werd neergeschoten voor hij schade kon toebrengen. De Romeinen bevrijdden Juine gelukkig net op tijd.

 

Gedurende de Romeinse periode kwam het dorp tot grote bloei. Het werd door de strategische ligging tussen Rome en Reykjavik wederom een kampplaaats waar permanent Romeinse elite troepen werden gelegerd. De Romeinen brachten ook hun eigen bier mee en stichtten anno 13 voor Christus het tweede cafe 'Het Centrum.' Dit cafe was speciaal ingericht voor de Romeinen.

 

De twee café's hadden vanaf de stichtingsdatum ruzie. De eerste daad tegen café 'Het Centrum' was het 's nachts gooien van een suikerbiet door de ruit. Een andere heftige daad was een dappere poging tot een schop tegen de voordeur van 'In De Walrus'. De café's hebben het nooit met elkander kunnen vinden en de laatste vijfhonderd jaar is zelfs wederzijdse moord niet van de lucht. Bijvoorbeeld de moorden op Henk de 23e, Jop, Hetty de 36e, Odette, Henk de 61e, Zander, Hetty de 64e en nog vele vermissingen.

 

Op de avond van spelen zijn jullie verzameld in het dorpshuus van Juine: 'Tussen de Yaks'.

 

Dit naar aanleiding van wat er vanochtend heeft plaatsgevonden:

Een grote ramp heeft zich voltrokken in Juine: bij het ochtendgloren werd ontdekt dat de geliefde Juinse Vijver, commercieel en sociaal een heel belangrijk Juins punt, was droog gevallen! Op de bodem van deze vijver waren veel dingen te bespeuren: verroeste tandems, een onderzeeër die onder De Communistische Vlag vaart, enkele barkrukken die al eeuwen zoek waren, een roeiboot en een drevel. Maar ook lag daar Henk de 119e, de kroegbaas van 'Het Centrum'. Dood.

 

De huidige bewoners van Juine zijn:

 

 

 

 

 

Go back to Richel Bilderbeek's Levend Cluedo page.

Go back to Richel Bilderbeek's homepage.

 

Valid XHTML 1.0 Strict